AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika je izrazio nadu da će investicija na Zvezdari biti uspešna i dodao da bi radovi trebalo da budu završeni u junu sledeće godine.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je radove na izgradnji stambenog kompleksa "East Side" na Zvezdari, koji bi trebalo da budu završeni u junu sledeće godine. Kompleks će imati 347 stanova i 351 garažno mesto, a Vesić ističe da je Beograd grad koji živi od investicija i da je svaka investicija važna.

Foto: Tanjug

- Investicije u nekretnine su najvažnije investicije u Beogradu, pored turizma - rekao je Vesić i precizirao da je u prva četiri meseca ove godine na teritoriji grada Beograda izdato građevinskih dozvola za 245.000 kvadrata, a lokacijskih uslova za više od 350.000 kvadrata.

Podsetio je da je prošle godine izdato građevinskih dozvola za više od milion kvadrata, kao i 2017. što pokazuje da se u Beogradu gradi i dodao da će tako biti i ove godine. Naveo je da sadašnja gradska vlast ne pravi nikakvu razliku između privatnih i državnih investicija jer je, kako je istakao, svaka investicija jednako važna.

Vesić je podsetio da je Beograd prvi grad u Srbiji koji je doneo odluku da svako ko investira vise od 50 miliona evra po investiciji ima pravo na posebnu radnu grupu u cilju rešavanja problema na koje investitor može da naiđe.

Foto: Tanjug

- Taj pristup se pokazao dobrim jer smo mnoge probleme rešili i pogurali mnoge investicije koje su stajale - rekao je Vesić.

On je zahvalio svima koji koriste tu pogodnost i pozvao i druge koji žele da investiraju da tu pogodnost koriste jer je, dodao je, Beograd vrlo otvoren kada je u pitanju investiranje.

Ova investicija će potpuno promeniti ovaj deo grada. Mislim da je vreme da, osim centra, i drugi delovi grada počnu polako da se menjaju. Kao što vidite, naš grad se menja jer radimo, privlačimo investitore i uređujemo ga - rekao je Vesić i dodao da Beograd polako postaje dobro mesto za život ljudi što je suština svake politike.

Foto: Tanjug

Zahvalio je investitorima koji ulažu u Beograd i dodao da je posao gradske vlasti da im pomogne da svoje planove realizuju.

- Mi smo zemlja koja zavisi od investicija. Beograd ne može da ima puno industrijskih investicija pogotovo kada je u pitanju ovaj deo grada, ali možemo da imamo investicije u turizam, da se fokusiramo na start apove, kao i kreativnu industriju što će biti naš fokus u narednom periodu - rekao je Vesić.

#Goran Vesić

#Zvezdara

'